Sunday sharing

Hey allemaal! Een stuk later online dan gepland, maar ik had zo’n drukke week! Ik kwam er gewoon niet aan toe om te schrijven. Ik wil zodra ik klaar ben met school sowieso meer tijd gaan nemen om te bloggen, zodat ik wat vaker recepten en reviews kan schrijven. Maar nu eerst: afgelopen week.

Haha ik moest hier zo om lachen!! Helaas kan ik dat dit jaar niet meer doen en wordt het buiten werken in plaats van uitstellen.

Maandag-woensdag
Zoals de meesten van jullie weten ben ik druk bezig om af te studeren aan de middelbare hotelschool en de laatste weken zijn aangebroken. De meeste verslagen zijn ingeleverd en afgelopen week hadden we een deadline voor de eerste check van ons ondernemingsplan, spannend! Natuurlijk moet er op het laatste moment nog van alles gebeuren maar we hebben het gelukkig kunnen inleveren. Ik heb alle examens inmiddels achter de rug en hoef als het goed is niks meer te herkansen. Er zijn nog een aantal verslagen die ingeleverd moeten worden en 2 presentaties die ik nog moet houden en dan is het klaar!! Hier ben ik afgelopen week dus erg druk mee geweest.

Deze griste ik laatst bij de Kruidvat nog net even mee voordat ik ging afrekenen en deze zijn lekker!! Echt een aanrader als tussendoortje.

Donderdag
Ook ben ik samen met twee klasgenoten naar een masterclass ‘ondernemen uit het niets’ geweest. We hebben wat ideeën voor een eigen bedrijf en waren erg nieuwsgierig naar deze masterclass. We hadden er helaas hele andere verwachtingen bij. We dachten dat we in deze les echt bezig zouden gaan met onze eigen ideeën, maar dat was helaas niet zo. We gingen in groepjes bezig met een aantal opdrachten om te ‘proeven’ aan het ondernemerschap en door middel van een brainstorm een gloednieuw idee te pitchen. Het was leuk om te doen, maar toch vonden we het jammer dat we niet verder waren gekomen met de ideeën voor ons eigen bedrijf.

Vrijdag
Ik hoef gelukkig maar vier dagen per week naar school en ben de vrijdag altijd vrij, heerlijk zo’n lang weekend! Ik heb deze dag de tijd genomen om lekker uit te slapen of nou ja, heel lang in bed blijven liggen en ben druk bezig geweest om mijn kledingkast op te ruimen. Eens in de zoveel tijd neem ik daar even tijd voor en gooi ik alle oude, kapotte kleren weg en ruim de rest van mijn kleding weer netjes op. Ik kan hier alleen soms zó lang in blijven hangen, dan ga ik alles passen en kijken of ik het wel of niet weggooi en uiteindelijk ligt mijn kamer vol kleren die; óf weg moeten, of naar de kringloop gaan. Vervolgens duurt het een poos voordat ik ze daadwerkelijk weggooi of wegbreng haha, ben ik de enige luie donder of doen meer mensen dit?

Excuus voor de slechte kwaliteit, maar wat is dit lekker! De vader van Rick had deze gehaald en die houdt helemaal niet van popcorn (net als ik) maar deze konden we echt niet weerstaan, zó lekker! Je hebt deze in veel meer varianten zoals dubbele chocola, of aardbei-witte chocola enzovoort..

Zaterdag
Op deze zonnige dag had ik een 60-jarig jubileum van opa en oma die 60 jaar zijn getrouwd. We zijn naar het gevangenismuseum gegaan in Veenhuizen met de hele familie en hebben daar een rondleiding gekregen en zijn met de ‘gevangenisbus’ door Veenhuizen gereden. Vervolgens zijn we naar het verenigingsgebouw gegaan, waar we een zaal hadden gehuurd, en hebben daar een Italiaans buffet gekregen. De zaal was heel mooi versierd en iedereen had leuke cadeaus voor opa en oma uitgezocht. Ze hadden dit totaal niet verwacht omdat ze de dag meer verpakt hadden als een normale familiedag die rond deze tijd altijd plaatsvindt, en ze waren dus extra verrast. Ze waren zelfs een beetje ontroerd van alle aandacht en liefde. Zo lief! Via Kahoot.it had papa een leuke quiz gemaakt met allemaal vragen over opa en oma, heel de familie deed enthousiast mee en uiteindelijk ben ik samen met Rick 4e geworden (Dat was ook niet zo moeilijk met oma die vragen over haarzelf verkeerd beantwoorde, hahaha!) Echt een aanrader om te doen bij een huwelijk, verjaardag of een andere bijzondere gelegenheid, we hebben zó gelachen!

Zondag
Ik ging afgelopen weekend op de weegschaal staan en besloot dat er écht nog even wat af moest voor de zomer. Ik zit al een tijdje niet helemaal lekker in mijn vel en ging steeds ongezonder eten. Elke keer spreek ik met mezelf af om gezonder te eten en minder te snoepen, maar ik kreeg het gewoon niet voor elkaar. Daarom heb ik het roer rigoureus omgegooid en ga ik op dieet. Iets waar ik normaal fel tegen ben, maar ik wil het toch proberen. Ik sliep bij Rick en pakte ’s ochtends de trein naar huis. Dit was gelijk de eerste dag van mijn dieet en heb geluncht met allerlei snackgroente en wat fruit. Vervolgens ben ik een boodschappenlijst gaan maken voor de hele week en heb ik met papa boodschappen gedaan, gekookt en inmiddels alweer trek, oeps! Het is even wennen, maar we gaan ervoor!

Motivational quote, let”s go!

En dat was het alweer, niet heel veel bijzonders dus, zoals jullie lezen. Aankomende week ga ik met Rick en papa naar een bierproeverij, ga ik samen met Rick mountainbiken en is het de eerste week van mijn dieet, spannend! Hoe was jullie week?

Liefs,

Suus

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Lees vorig bericht:
Eetdagboek!

'Maaaaaammm!! Wat eten we vanavond?'. Dat is een vraag die mijn moeder regelmatig te horen krijgt hahaha! Ik ben ontzettend...

Sluiten