Homemade granola met banaan en kokos

Dit recept stond al een hele lange tijd op mijn lijstje, maar toch nam ik nooit echt de moeite om de ingrediënten te kopen en aan de bak te gaan. Toen ik gister over de markt struinde, bedacht ik dat het er maar eens van moest komen en besloot wat noten in te slaan. Een goede keus, want man wat is dit makkelijk om te maken en het is nog eens enorm lekker ook!

Wat heb je nodig?
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram pecannoten
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels kokosschaafsel
  • 2 rijpe bananen
  • 1 el honing
  • 150 gram havermout
  • 2,5 el kokosolie
  • 1 el kaneel
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de banaan met de kokosolie, honing en kaneel in de keukenmachine of maal het fijn met de blender tot een egale massa.

Hak de noten grof en meng deze samen met de havermout, kokos- en amandelschaafsel. Je kan eventueel meer honing toevoegen om het zoeter te maken. Varieer met noten en zaden die jij lekker vindt.

Verdeel het mengsel over een bakplaat en zet het 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de granola elke 5 minuten om, om te voorkomen dat het verbrand. Laat het vervolgens 5 minuten in de oven afkoelen en daarna nog 15 minuten op het aanrecht zodat het lekker knapperig wordt.Het is echt zo makkelijk om te maken en veel lekkerder dan bijvoorbeeld kant en klare cruesli. Het is zo gepiept en dan heb je gelijk weer een pot vol 🙂Heb jij weleens granola gemaakt? En beloof me dat als je het nog van plan bent, dat je de noten van de markt haalt!

Liefs,

Suus

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Lees vorig bericht:
Geniet nooit met mate.

Afgelopen maandag was het Blue Monday. Wanneer dit precies een ding is geworden is mij een raadsel, maar ik ben...

Sluiten